Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
За този блог
Автор: answer
Категория: Изкуство
Прочетен: 39400
Постинги: 2
Коментари: 74
Гласове: 144
Постинг
01.07.2007 14:43 - Модерацията, неграмотността и синдромът "tin4e"
Автор: answer Категория: Други   
Прочетен: 11283 Коментари: 42 Гласове:
0

Последна промяна: 01.07.2007 16:39


a.s. Трябва ми категория "Анализ", но понеже няма налична, ще използвам "Други".

Този пост е свързан с правото на модерация на постовете от конкретния блогър, избиването на комплекси, проявата на лошо възпитание и желанието за цялостен контрол на чуждото мнение (особено, когато не допадат на автора на поста). Наричам го синдромът "tin4e", защото авторката на тоя блог е показателен и достатъчно добре онагледяващ случай за всичко, което ще изброя. Подчертавам, че не разглеждам и нямам лично отношение към блогъра "tin4e", просто я ползвам за удобен пример, за цял един синдром.

Човек е свободен да се изразява и да изразява своето мнение в нета, под различна форма. Блоговете са сравнително удобен начин да съхраняваш, подреждаш и онагледяваш всичко, което те вълнува, на едно място. Това е личното ти място. Твоето място - с твоите правила, твоите критерии, твоите мисли. Само че, това място, е общодостъпно. (Връзката с ексхибиционизма ще я прескоча или ще я изложа в друг пост). Всеки има право да чете, да анализира според собствените си възприятия и има неприкосновеното, конституционно право на свободен изказ на мнението си. 

Модерацията позволява на притежателя на блога, според своите разбирания, да приема или отхвърля текстове, да изтрива мнения, с които е несъгласен. 

Така погледнато всичко е прекрасно, все пак потоците от съобщения може да не засягат конкретната тема, темата и правилата ги определя авторът на поста и пр.. 

Обаче ... едно голямо, значимо обаче ... 

Следва пряката връзка с ниската самооценка на автора, несъгласието с чуждото мнение, водещо до липса на право на изказ и отекващата, в кухините на празноглавието, потребност да се чувства божествено, поне в пределите, в които е възможно. 

"tin4e" пише неграмотно основните си думи в текста; "tin4e" се изказва абсолютно некомпетентно; "tin4e" си няма на идея от екология, но бурно защитава еколозите, "tin4e" дава право (а всъщност се чувства значима) на четящите я да си изкажат мнението, позволявайки анонимните коментари ... 

ОБАЧЕ 

... на "tin4e" не и харесват коментарите и "tin4e" модерира

Няма да разглеждам конкретната ситуация отблизо, макар да си мисля, че всеки извод най-добре се илюстрира с конкретика. Мисълта ми е, че ако попиташ "tin4e" за свободата на словото тя бурно ще се "възмути" срещу евентуалното и ограничаване. Но не и когато става въпрос за собствения и блог. 
Тоест правилата са правила по принцип, някъде извън нас, за другите. Държавата е нещо отделно, съдебната система, законите, нормите, нас не ни касаят. Аз определям своите правила - моят блог, моето място, моите правила. 
На блогърите със синдром "tin4e", даже не им минава през ум да се замислят, че нарушаването на техните права е пряко свързано с тяхното нарушаване на нечии чужди права. 

"tin4e" се възмущава от държавата, в която живее, но не е направила и едно оплакване за бучащите камиони, които се движат по улиците и нарушават шумовите норми или по каквато и да било друга тема. "tin4e" скача срещу съдиите, отменили решението за някакъв природен парк, но тя не знае защо е отменено. Нея не я интересуват мотивите, "tin4e" я интересува да пищи, без нищо да прави. Да успокоява съвестта си, че е участвала, посредством един неграмотно написан постинг. Да се чувства важна и значима в собствените си очи, че е реагирала. 

А реално "tin4e" не реагира, на нея и е удобно да си стои вкъщи, да пише в нета и ако стане напечено да не се замесва в ситуацията нататък. Защото "tin4e" не знае дали границите на Рила, Пирин, Среден Балкан са очертани. Нея я мързи да прочете, по същия начин, по който я е мързяло да чете и в университета. Тя не прави разлика между резерват, парк или обект. "tin4e" това не я интересува...

ОБАЧЕ

... "tin4e" слуша новините, чете в нета и изгаря от желание да е деен участник в наболелите, злободневни въпроси, изказвайки високо компетентното си мнение. И всички изредени въпроси на "tin4e" не и харесват. И тя ги изтрива, защото не е убедена, дали пък наистина няма истина, във всичко това, защото "tin4e" отново предпочита да не мисли, а да си почива. 

Защото е по-лесно и защото е по-удобно. 

И именно заради синдрома "tin4e", държавата (което, за тези хора е нещо отделно от тях) ще е на тоя хал. 

Да си дойдем на думата как "Крадецът вика - дръжте крадеца". 


Малко примери, частички:

"Това е отговор в поста на тинче, но мисля, че тя ще го изтрие и ти го пращам, поне да го запомня някъде.

Доста неща бях написала, които не се харесаха на авторката и тя най-безцеремонно изтри, а бяха пряко свързани с темата. Както и да е, нямаше грам лично отношение, нито безпочвени обиди, просто защото не можеш да имаш лично отношение към непознат.
Дразни ме факта, че некомпетентни хора, коментират решенията на съда. Защото когато си позволяваш да отправяш обиди към нещо, което не можеш да прозреш и дори не знаеш правописа на думата "съдия", това значи само едно - неграмотност, не само в граматически аспект. Това обаче за авторката е изключително дразнещ повод и първостепенна причина за изтриване на над 50 реда аргументиран текст.

Факт е, че проблемът за въпросната планина не е в съда, не е и в съдебната система. Именно това, което казваш е съставна част на проблема - приемат се министерски постановления за една седмица, колкото да свършат нужната работа, после се отменят; правят се вратички, които се използват не веднага ... Защо "будните" еколози не вдигнаха шум за Иракли,преди да решат да го застрояват? 90% от тях даже не знаеха, преди да стане проблем, че Иракли изобщо не се води за резерват. Празни приказки и желание за значимост. По същият начин и сега ... защо въпросната "възмутена" госпожа от тоя блог не се изказа 6 месеца по-рано и не организира кампания за обозначаването на границите и ясното им очертаване. Да, по-лесно е да си стоиш вкъщи и да пишеш в нета, триейки всичко, което не ти харесва."



След което тя наистина не публикува коментара, а орязвайки го, го публикува от свое име, очевидно леко започва да схваща идеята и разбира се най-безцеремонно да нарушава правата на другите ...

... при което:



"Да те съдя ли за плагиатство, мила моя, имам и доказателства вече. (*** вероятно е прочел коментара ми, много преди ти да решиш да го публикуваш съкратено, като потвърждение на личните си твърдения, без писменото разрешение на автора му).

... или когато става въпрос за теб - всичко е позволено ... твоето мнение, твоите правила, твоето място ... даже не ти стига ум да се замислиш, че нарушаваш нечии права. Аман от елементарни хора с претенции. Умишлено промених фразата малко, защото пак би решила, че те обиждам самоцелно.

Тя няма думи, за да се изкаже и използва чуждите, за да се изкара убедителна. Ах, каква самоотверженост."

 




Отговорът е незабавен, самонадеян и просташки, разбира се.

Тя реагира бързо (и нагло):



"alooooooooooo пише че това е част твоето мнение

*** не е прочел нищо
защото за да прочете трябва аз да го одобря

щом не си искаш мнение е сега го трия"



Мисля, че се получи, навременна и добра илюстрация на всичко, което обясних. Необходимостта "tin4e" да е значима и всевластна, нискограмотна, но с претенции.



Коментар по тема:



Тагове:   неграмотността,


Гласувай:
0



1. innuendo - :-)
01.07.2007 15:42
Андрейчо добре цитира една руска сентенция!
"Ако спориш с глупак, най-вероятно и той прави същото."
цитирай
2. answer - Кажи го на любовницата си.
01.07.2007 15:50
Очевидно ти цитираш.

Ако не си забелязал аз не споря, не обиждам (за разлика от теб), а изказвам ясна и конкретна позиция. Правото ми на мнение и разсъждение.
цитирай
3. innuendo - Приятен ден ти пожелавам!
01.07.2007 16:13
И успех в начинанието.
:-)
цитирай
4. анонимен - ми кво да ти кажа
01.07.2007 17:07
абсолютно си прав/а за всичко.
цитирай
5. strianakiev - Хора вземете се в ръце...
01.07.2007 19:44
Защо не уважавате решението на "стопанина" на блога да позволява и забранява достъп до неговото лично пространство. Обидните квалификации от която и страна да се отпращат са липса на всякакъв усет за толерантност. Защо уважаеми дами забравяте, че всички сме свързани един с друг и не сме в състояние да оцеляваме индивидуално. Ако не се обичате, което си е нещо нормално, то постарайте се да не крещите, че не се обичате. Това, че аз не харесвам Х не означава, че той или тя са дейсртвително лоши. Няма обективен критерий за добро или лошо и когато бълвате остри квалификации не забравяте, че следва ответна реакция на другия и още по-лошо на Твореца ни.
Нямаме никакво право да се мразим и да поставяме себе си над другите.
Има едно правило върху, което е построен света и то е много кратко: "Обичай другия, както обичаш себе си". Зная , че е трудно но си стрива да се опита.
цитирай
6. answer - Мерси за мнението и позитивния тон, strianakiev
01.07.2007 21:03
ОБАЧЕ терминът "tin4e" е използван за удобство и онагледяване (пример). Просто замени този термин с блогър, ако ще ти е по-лесно.

Постът е напълно безпристрастен, той отразява мнение по въпрос, отношение към отношение - няма реваншизъм, нито негативизъм, само реалност. В случая моята реалност. Ако някой модерира твоите текстове, ти би ли бил щастлив?

Темата с религията ми е до болка позната, макар и все толкова неясно, колкото преди :)

bbbbb - мерси, радвам се, че сме на едно мнение.

цитирай
7. анонимен - Радвам се, че отговорихте..
01.07.2007 21:18
Не е коректно според мен да се използва името на участник в блога, и с това да се създава напрежение, което разваля обстановката, която с общи усиля успяваме да създадем. Що се отнася до религията то нямам представа, какво имате предвид с изречението:
Темата с религията ми е до болка позната. Ако визирате димите ми по повод какво да изпитваме към себе подобните си то това е откритие на хората много преди да са съществували монотеистичните религии. Тази житейска мъдрост е била привнесена много по-късно от практични хора и то с много голям успех.
цитирай
8. answer - Не разбрах, кое е некоректното ...
01.07.2007 21:44
... при използване на преки доказателства, за изложени тезиси. Обстановката не се създава, с нечии усилия, тя се формира самостоятелно.

Колкото до религията, темата е прекалено обемиста и е далеч от темата на настоящия пост. Наясно съм с това, което сте имал предвид.

Моля, пишете грамотно. Не бих желала да се измъчвам, докато чета.
цитирай
9. анонимен - i ti ima6
01.07.2007 22:11
seriozno zabolqvane - zlobna,bzmislena i dosta elementarna ku4ka ,koqto zasagelenie nqma ni6to osven zlobni dumi4ki s ,koito da si misli 4e 6te stane mnogo interesna i populqrna .Dobre 4e ima vse o6te bezmoza4ni sa6testava koito se mislqt za mnogo ostromni
цитирай
10. анонимен - i za6to si
01.07.2007 22:14
misli6 4e trqbva to4no ti da pravi6 komentari kato si tolo elementarna .I kak to4no se seti da nare4e6 tova sindrom -sme6na si .Angumentirai se hahaha
цитирай
11. comfy - :))))
01.07.2007 22:55
"Животът е шарен!"....

... Аз, например, не бих допуснал СПАМ в блога си, като, разбира се(!), СПАМ е това, което аз считам за такова! ;)))))))))))))

Поздрави! ;)
цитирай
12. copycat - ---
02.07.2007 01:55
Като си толко веща по ВАС, защо досега с мотив "неясни граници" се вадеха земи, и то сравнително малки парцели, по 2-3 хектара, а сега изведнъж пада цял парк - към 5400 хектара. Май темата я фащаш колкото и фащаш и кои са гаджетата на Ину.

Не знам колко е значима Тинче, ама е факт, че очевидно си се регистрирала с цел да я коментираш, а в единсвения си пост си написала "tin4e" 21 пъти... Двадесет и един пъти! ДВАДЕСЕТ И ЕДИН ПЪТИ !!! Д В А Д Е С Е Т И Е Д И Н П Ъ Т И !!!!
цитирай
13. анонимен - Безпочвените обиди ...
02.07.2007 07:57
... показват единствено възпитаието на автора им. Лошото му възпитание.

до 12. - след втората водка мненията обикновено не се считат за значими.
Не си вади погрешни изводи относно нечия регистрация (моята в случая).
Ще имаш предостатъчно материал занапред, за да броиш термина, който така старателно си преброила. Не е лошо като за начинаещ :)


Една весела седмица на всички. Както е тръгнало - мен ще ме веселите вие, най-много.
цитирай
14. анонимен - Не е ясно наистина защо си се хабила
02.07.2007 10:36
Както си се ровила из нета, си попаднала случайно на сайта на тинче и си решила да си излееш злобата, взимайки произволно избран текст или си от адвокатите на инвеститорите в Царево и изпитваш необходимост да ги защищаваш и в нета? И в двата случая - fuck you - ще трупаш само негативи. И как разбра дали въпросната тинче е бездействала преди решението на съда???
цитирай
15. innuendo - Say what?
02.07.2007 12:00
Copycat!!!
How many times???
Put your hands in the air!!!
:-)
Innuendo е слънчице!
We are the all singing, the all dancing crap of the world...
цитирай
16. answer - до 11. - просто си разсъждавам по ...
02.07.2007 15:14
до 11. - просто си разсъждавам по разни теми ... онагледени :) Разбира се, както аз решавам кое е спам за мен.

до 14. - добре разсъждаваш, може и така да е, може и да не е. Темата не е какво е правила преди това, а принципно, че този тип хора никога нищо не правят, а все гледат в чуждата паница, а не погледнат собствената си локва (образно казано).

Сравнително добро изказване, с проява на гняв и склонност към безсилие (или просто лошо възпитаниея), интересно ...
цитирай
17. sis - ха ха ха
03.07.2007 17:39
наистина ли загуби толкова време да напишеш такъв текст.
Евала!
Аз нямам нерви дори да го прочета.

Оставете хората да си правят каквото искат с живота. Или ги харесвате, или не. Или им харесвате блога или не го посещавате.

:):):):)
Да плюеш други блогъри май стана модерно!
цитирай
18. answer - 17 - скъпоценна,
03.07.2007 19:02
именно това, с което си започнала може би е част от цялата картина, която съм описала. "tin4e" - юзърът, даже го мързи да чете ...

Времето за разсъждение, за Вашия стил в случая, може би е наистина загубено време, не знам, въпрос на гледна точка. За мен е добра тренировка на мисленето, формиране на словото и анализ.

Правописът и мисленето в правилната насока са малка, мъничка част от себеуважението и развитието на личността, а когато един "tin4e"-блогър проповядва генерални идеи, без да е погледнал себе си; прокламира справедливост, без да я упражни първо в собствения си малък свят, тогава всичко звучи несериозно, помпозно и поставено.

Жалко, че никой от Вас (обкръжението "tin4e") не може да излезе от рамките, абстрахирайки се от името и да погледне независимо на разсъжденията.

Изборът си е Ваш, разбира се. Както и продължаващата неграмотност, не само в граматически аспект.
цитирай
19. анонимен - анонимен 14
04.07.2007 13:36
"...този тип хора никога нищо не правят, а все гледат в чуждата паница, а не погледнат собствената си локва (образно казано)..." - казваш го уж за момичето, а явно не осъзнаваш, че визираш всъщност себи си - ти си тази, която си направи блог, за да коментира другите...

Аз пък на себе си се чудя, че си губя времето да пиша в него...

Има една приказка - не вижда гредата в собственото си око, но се опитва да вади тресчицата в чуждото... Така погледнато - може да се отнесе и до мен, понеже имам обидни изрази в предишния коментар, така че скоро млъквам.

Остава си въпросът за твоята мотивация да напише този пост - не ми е ясна от психологическа гледна точка...
цитирай
20. анонимен - Странно хоби си избрала
04.07.2007 14:43
и колко много енергия си похабила за този текст
а смисъл О, и резултат пак О
цитирай
21. answer - 19-ка
04.07.2007 20:28
обръщението ти към 14 е неправилно, първо и второ, заповядай да погледнеш строго-подредената ми кореспонденция с инстанции по различни въпроси, ще я снимам и лично ще ти я пратя - Комисия за дискриминация, Агенция за закрила на детето, Общински съвети, БНТ и пр.. Асфалтираха ми улицата към нас, лудата леля не пребива детето си по пазара вече... Не се говори за някои неща, те се вършат. Достоевски, погледни за "говоренето" и "нищо-правенето". Мързи те? Обяснимо е.

Колкото до мотивацията, написано е в 17. Това не са разсъждения и наблюдения от вчера, а просто място и време да ги изложа. Думата "синдром" ти е непозната?! Ще ти обясня контекста - не става въпрос за спорадичен случай.

Не чувствам необходимост да обяснявам на теб точно, личните си психологически подбуди, макар че те са обяснени в поста.

20 - "О"! - наистина, доста по-различно от кръглата 0, която си ти.
цитирай
22. innuendo - Цуци!
05.07.2007 16:06
Познах те!
цитирай
23. answer - ok :)
05.07.2007 22:39
Та какво конкретно каза по темата?!
цитирай
24. norass - :)))
09.07.2007 19:06
Много добър анализ.:)))
Препоръчвам по - често да се заемате с подобни критики - удават ви се.

И все пак...Tin4e предполагам е Дама. Както - предполагам и вие. Tin4e...в случая е само пример, нали така? Е...аз бих и се извинила.

И ще ми е забавно да цитирам тук в този си пост една мисъл на администратора на сайт Hulite.net:

"... който не умее да пише, става критик ..."

Желая лек и изпълнен с усмивки ден :)
цитирай
25. answer - Аз трудно се извинявам,
09.07.2007 19:58
още повече, ако се считам за права. Едно от първите неща, които човек трябва да научи е да е силен и независим. За какво точно да се извиня?! За истината? Тя има ли пол?

Използвах точно нея, защото тя ме предизвика, но тя е доста показателна и подходяща за наистина много от нещата, за които съм разсъждавала. За нейно съжаление, все в неин ущърб. :)

... цитати много ... "Поправи 10 тръби и трудно някои ще те нарече водопроводчик, но направи едно фелацио и само гледай какво става ..." ;)
цитирай
26. анонимен - Знаетие ли за спора между две майки и как цар Соломон го решава..
09.07.2007 20:46
Всеизвестна е истината, че да простиш е достойно...дори и да не си виновен..но изглежда за Вас това прост е невъзможно...но защо не опитате..
цитирай
27. norass - answer...
09.07.2007 21:47
Аз пък винаги се извинявам, особено ако усещам, че съм наранила някого. Но...Избор. Както е избор и поведението на блогърите, на авторите, на който и да е или където и да е.Уважавам избора на другите.
Истината има и други лица - за вас ако е е една, за Тинче може би е друга...Нали ако всички разсъждавахме и действахме еднакво, щеше да ни е много скучно и еднообразно :)
Не искам да бъда разбрана неправилно - но както Тинче не търпи критика, мисля си, че и с вас е същото. В противен случай нямаше да реагирате така остро и категорично. Не се намесих в разговора, за да поучавам, а за да изкажа гледна точка.
И да споделя още един...цитат :)))
Разочарования романтик ставал циник.
Лека вечер, answer, за мен беше удоволствие.
цитирай
28. answer - 26 ...
09.07.2007 21:55
... да, всичко, което си казал (поне в началото) е вярно, но не разбрах за кое точно да простя?
На кого да простя?
Прошката за кой и какво да е всъщност?

Ако можеш да конкретизираш - действай, иначе не се хаби :)
Колкото до невъзможно, точно за мен ... "невъзможно е ... нищо", ако вдяваш какво искам да кажа.
цитирай
29. answer - norass - Интересно, а и поне звучи логично.
09.07.2007 22:11
Но с много от нещата не съм съгласна. Аз не искам да я наранявам, просто я използвах за удобство в илюстрациите. Разбирам, че това може би е обидно за нея. Но тя винаги има изборът да се поправи (като правопис, толеранс, частично - мироглед и др.). Нейният избор, не моя.

Това, което ме вбеси е, че някои изтрива с лекотата на мисло-липсието, моите думи, разсъждения, изказ. От там тръгна разсъждението, което ме доведе, до последвалите изводи. Всъщност нея като личност, аз съм я оставила на мира, в момента в който усетих, че тя се страхува. Надявам се да се е поучила, поне частично.

Колкото до истината ... според мен тя няма лица. Може да има различни истини, за различни неща, но една истина - няма разновидности. И ако пак трябва да свържа с "tin4e" - тя не успя да ми покаже нейната гледна точка, обосновано, а вероломно изтриваше всичко, което се опитвах да кажа. Това е минало, разбира се, но като сме тръгнали с цитатите, а и за да финализирам темата в тоя коментар, "най-хубавото на съветите е, че може да не се изпълняват" :). Колкото до цинизма - романтика е малкото ми име :)

За мен също беше радост. Весела вечер и на теб.

p.s. Междувпрочем, едно от стихчетата много ми хареса :)
цитирай
30. norass - answer...
09.07.2007 22:20
Аз не познавам Тинче...не съм попадала на нейния блог до сега. Случайно прочетох вашата статия и импулсивно писах.
За едно ви подкрепям абсолютно - една Българка задължително трябва да има добър правопис. Задължително. Аз съм българка само наполовина...и не съм живяла в България. Неразбираемо е за мен.
Нямах представа, че с Тинче сте имали...сблъсък.

Цитатче? :))) Но май само по памет цитирам аз...надявам се да ми се прости :)

По-добре е да мълчиш и да те мислят за глупав, отколкото да проговориш и да разсееш съмненията.

цитирай
31. answer - ... или ...
09.07.2007 22:24
"По-добре да попиташ и да изглеждаш глупав пет минути, отколкото да замълчиш и да си останеш глупав цял живот" :)

Другата гледна точка.
цитирай
32. norass - :)
09.07.2007 22:26
Винаги има и друга гледна точка.
Аз получих своите отговори. Благодаря. :)
цитирай
33. answer - Удоволствието беше мое ...
09.07.2007 22:27
... или взаимно, ако е по-приемливо :)
цитирай
34. анонимен - ...
09.07.2007 23:12
някои хора наистина май нямат друга работа :)

fil
цитирай
35. answer - Напротив ... имат
09.07.2007 23:28
... и четат за относителност ;)
цитирай
36. анонимен - Мила answer,
14.07.2007 17:13
Хвърлила си камък в блатото на злобата и посредствеността...Тежко ти!Няма оправия!Припомни си онази приказка,че не бива да се бориш с "прасе":и двамата ще се окаляте,ама то ще е доволно...
цитирай
37. answer - Съгласна съм отчасти :)
14.07.2007 18:11
... но аз ще се изкъпя и ще съм щастлива, а прасето ще се чувства щастливо - мръсно :) (ако схващаш леката разлика).

Няма как да си добър хирург, без да изцапаш ръцете си.

Поне не се страхувам да опитам :) И вярвам, че ако не аз, все някои ще успее ...

А ти какво предлагаш всъщност? Констатацията, която излагаш я знам.
цитирай
38. анонимен - Паралелните светове
14.07.2007 20:40
ще продължат да съществуват.Твоят ентусиазъм е респектиращ.Дано успееш!
цитирай
39. answer - 38 - мерси. Дано.
14.07.2007 20:49
Следвам себе си. Не респект за ентусиазма, а за смелостта да следвам естествения порив към истина.

Аз не знам другия начин. Да наведеш глава. Да се смириш пред нередното. Това не ми е нито във възпитанието, нито в усещанията, макар да има толкова много удобства да си мълчиш.

По-силно е от мен и от желанието ми да се променям :)
цитирай
40. nio - Изчетох постинга и всички комен...
15.07.2007 00:25
Изчетох постинга и всички коментари.

Винаги съм защитавал правото на лична територия/собственост/.За това съм твърдо на мнението че Tin4e, е абсолютно в правото си да модерира блога си.
По същия начин както всеки има право да харесва чалга или да ходи с галоши:-)

Аз лично изключително рядко пиша коментари където ще трябва да ме одобряват.Привидно собственика на блога печели от липса на опоненти,но когато няма дискусия и различни мнения, намаляват и читателите.Освен това времето което съм спестил мога да го ползвам да напиша аргументите си на друго място където няма да чакам одобрение или да ме изтрият.

Относно въпроса за решението на съда, напълно споделям мнението ти.Дори мисля, че не случайно е оставена такава дупка в закона.Като няма граници, конкурентен проект извън партийния обръч може да се забрани, а на наш човек да се разреши.Писал съм го няколко пъти и няма за се повтарям.

Периодично възникват разни конфликти в блогсферата.Било че "първопроходците" са недоволни от "плявата" нароила се из блоговете, било че блоговете не са за политика, било лични дразги.Въпроса е много обширен.По добре си прави оглушки и ги пускай да "крачат".Няма смисъл да се ядосваш.

Само за една "тенденция" ще напиша.Винаги е било "модерно" левичарските идеи да се смятат за върха на интелектуалната мисъл.В блоговете често се появява модерна "линия" на разсъждения.

"Да подкрепима стачката на ... няма значение кои.Ако си против си против "гражданското общество."
Пишат го хора които ги мързи да прочетат, що е гражданско общество.Всяка активна позиция е елемент от това общество.Ако на един площат има два митинга, един против някакъв строеж и друг за защитата му и двата са форма на гражданското общество.
Същото е и за Странджа.
Незнанието и папагалското повтаряне на "горещи теми" води единствено до промиване на мозъка.

Желанието на всяка цена да се харесаш и мързела да четеш, пък води до споменатото папагалстване.Естественно че човек дето преразказва чужди мисли, едва ли ще може да защити тезата си:-)

Аз лично пиша рядко и то главно когато мога да предложа различна гледна точка.Не се старая да се харесам и не мисля че е необходимо 100 блога да се пълнят с едни и същи неща.
Единственно трия шльокавицата, защото има начин за кирилизиране и да не го направиш е форма на мързел и липса на елементарно уважение към четящите.
Всякакви други дето се опитват да се заяждат ги пускам свободно да си пишат.От спора обикновенно печелят и двете страни.
Толкова, кой разбрал - разбрал.

Поздрави

PS Хвълли едно око.Може да ти се прояснят някои неща относно описания синдром:-)

http://georgiangelov.com/?p=38
цитирай
41. nemesis - -
18.08.2007 02:14
Смея да твърдя, че схванах. Срам ме е да призная, че у себе си открих подобни признаци. Не за модерирането или за незачитане на чуждо мнение, но за престъпното бездействие, което е присъщо за голяма част от хората в България.
Поздравления за чудесния текст. А и за смелостта да упражняваш правата си на свобода и независимост, излагайки ги на риск по този начин.
*премахнах заглавието. Получаваше се двусмислица
цитирай
42. dobromirdimitrov - :)
20.04.2008 23:03
:)
цитирай
Търсене

Архив